تبلیغات
ته دیگ طلایی - نان زنجبیلی

سلام

از اونجائیکه پنجاه درصدم ترکه، طبیعیه که یک سری غذاها اینجا بگذارم که به تبریز و اون اطراف بر می گرده. نون زنجبلی تبریز یکی از  نون های خوش طعمه که موقع پخت اون تمام خونه پر می شه از عطر بی نظیرش.


http://s3.picofile.com/file/8197431992/IMG_1157.JPG

 

مواد لازم:

روغن مایع -یک چهارم لیوان

پودر زنجبیل -دو قاشق سوپخوری

آرد- 4 لیوان

تخم مرغ - یک عدد

زرده تخم مرغ- یک عدد

کره -50 گرم

شکر- یک قاشق غذاخوری

خمیر مایه فوری- یک قاشق غذاخوری

نمک -یک قاشق چایخوری

ماست - یک لیوان

شیر ولرم -یک چهارم لیوان

زعفران نصف قاشق چایخوری

کنجد سیاه و سفید و سیاه دانه- به میزان لازم

 

طرز تهیه:

1. ابتدا توی یک لیوان، شیر ولرم را با  شکر و خمیرمایه کمی هم می زنیم و روی آن را یک درب می گذاریم تا برای ده دقیقه بماند و پف کند.

2. تو یک کاسه نسبتا بزرگ، ماست وتخم مرغ و نمک و  پودر زنجبیل و روغن  و کره آب شده را می ریزیم و با قاشق هم می زنیم.سپس خمیر مایه رو که در این زمان پف کرده به موادمون اضافه می کنیم.

http://s3.picofile.com/file/8197432042/IMG_1134.JPG

3. در مرحله آخر آرد را اضافه می کنیم.تو این مرحله باید خمیر رو حسابی  (حداقل ده دقیقه) ورز بدیم. برای ورز دادن خمیر باید خمیر رو از کناره ها بگیرید و به وسط خمیر بیارید، بعد خمیر رو بچرخونید  و به همین ترتیب.این مرحله سخت ترین قسمت تهیه این نون هست.خمیر تو این مرحله خیلی چسبانک هست.هرچه بیشتر ورز بدین،از چسبندگی خمیر کم می شه این وسط اگر عصبانی شدید ،عصبانتتون رو سر خمیر خالی کنید.بلند کنیدش و حسابی بکوبین به ظرف( این کار نوعی ورز دادن خمیره).


http://s6.picofile.com/file/8197432192/IMG_1137.JPG

4. سپس خمیر رو گلوله کنید و داخل کاسه بگذارید، روی کاسه رو با یک دستمال نم دار بپوشانید و در یک جای نسبتا گرم بگذارید تا یک ساعت استراحت کند.

5.خمیر بعد از استراحت این شکلی می شه و با یک دو دقیقه ورز دادن حباب هاش می خوابه .


http://s3.picofile.com/file/8197432318/IMG_1145.JPG

6.چون این خمیر خیلی نرم هست، خیلی نمی تونید باهاش مانور بدین.فقط اون رو به صورت گرد دربیا ورید و تو سینی فر آن را کمی پهن کنید.وقتی همه خمیر رو شکل دارین وتو سینی گذاشتین، روی خمیر را با یک دستمال بپوشانید و بگذارید حدود بیست دقیقه بماند.

7.بعد از بیست دقیقه سطح خمیر را با زرده تخم مرغ و زعفران بپوشانید و کنجد و سیاه دانه بریزید.


http://s3.picofile.com/file/8197432426/IMG_1148.JPG

و

http://s3.picofile.com/file/8197432526/IMG_1151.JPG

8.خمیر ها را در فر با درجه 170 که قبلا گرم کرده اید، به مدت 20 دقیقه بگذارید. و بعد از این مدت گریل رو روشن کنید تا روی نون ها هم طلایی شود.


http://s3.picofile.com/file/8197432592/IMG_1158.JPG

و

http://s3.picofile.com/file/8197433068/IMG_1168.JPG

و اگه می خواین شبیه قارچ بشه، تو قالب مافین بگذارید.

http://s3.picofile.com/file/8197432784/IMG_2611.JPG

به این شکل می شه !

http://s3.picofile.com/file/8197432934/IMG_2614.JPG

نکات ایمنی:زمانیکه دارید خمیر رو ورز می دین، اگر دیدید چسبناک هست آرد اضافه نکنید.این کار باعث می شه نون های شما خیلی سفت بشه.-اگر مدت استراحت خمیر بیشتر از یک ساعت بشه،خمیر ترش می شه و نون طعم اصلی اش رو ازدست می ده- اون بیست دقیقه ای که بعد از پهن کردن خمیر توی سینی فر گفتم به دلیل پف کردن نون لازمه .بنابراین این مرحله رو حذف نکنید.- با هر وسیله ای که می خواین روی خمیر رو شکل بدین، باید اول چربش کنید- این میزان مواد به خوبی ده تا نون به ما می ده.و نکته آخر اینکه این نون رو از اسراء عزیر یاد گرفتم.

 





طبقه بندی: نان،

[ جمعه 12 تیر 1394 ] [ 10:50 ق.ظ ] [ شمیم ]

[ نظرات() ]


مجله اینترنتی دانستنی ها ، عکس عاشقانه جدید ، اس ام اس های عاشقانه